top of page

JAK správně pečovat o pleť?

Aktualizováno: 24. 3. 2022


Každý z nás chce mít krásnou pleť, která vypadá zdravě, svěže a mladistvě. Základem k úspěchu je právě domácí péče, kterou spoustu lidí opomíná nebo neví, jak správně postupovat. Pojďme si tedy popsat základní postupy pro péči o pleť.







Na co se tedy doma zaměřit a čemu věnovat pozornost?

Dříve než začneme jakkoli pracovat s pletí je nutné si umýt ruce. Pokud používáte přípravky, které se na pleť nanesou a musí se smýt, vždy je nanášejte na navlhčenou pleť. K mytí obličeje používáme vždy vlažnou vodu.

Proč?

Horká voda má vliv na kapiláry v obličeji a používáním vlažné vody budeme předcházet jejich poškození. Vyhýbáním se horké vodě předcházíme dalším problémům, jako je zarudnutí, kruhy pod očima nebo praskání žilek.

Oproti tomu studená voda nám stáhne póry, tím si vytváříme nepříznivé prostředí pro samotné čištění a následně horší vstřebávání účinných látek z krémů.


 

Jak tedy správně postupovat?


Ráno

Stejně, jako máte ranní rutinu čištění zubů, by měla být rutina i čištění pleti. Ranní čištění pleti vynechává spoustu lidí a to je velká chyba. Důsledné čištění pleti ráno je naprostý základ. Přesto, že pleť vyčistíte večer, přes noc se na pleti usadí mnoho nečistot a mastnota. Na tyhle nečistoty pak s radostí naneseme další vrstvu krému a make up. A problém může být na světě.



Krok 1:

Příprava pleti, čištění, omytí

Ráno omyjeme pleť. Použijeme vodu, mýdlo, pleťové mléko, nebo to, na co jste zvyklí.


Krok 2:

Dopravení účinných látek, jako jsou séra

Málo kdo ví, proč se séra používají. Používáme je tedy pro to, abychom do pokožky dostaly molekuly aktivních částic, které působí v hlubších vrstvách kůže. Používáme je výhradně před krémem a aplikujeme poklepy.



OD NÁS PRO VÁS

Hyaluron N-Medical sérum Hyaluron N-Medical sérum je vysoce hydratační sérum vytvořené zejména pro profesionály, ale i pro domácí použití. Hloubkově regeneruje a rehydratuje vysušenou pleť a pokožku. Funguje jako první pomoc pro vysušenou až velmi vysušenou (dehydratovanou) pleť a pokožku. Vzhledem ke svému složení, zejména díky hydropeptidům, zasahuje na několika tkáňových úrovních a mimo hloubkové regenerace pokožky zvládne i jemnou korekci vrásek a lifting obličeje. Je vhodné pro každodenní použití.

Sérum obsahuje 5 anti-aging složek pro maximální účinek. Jednotlivé složky se vzájemně doplňují a zvyšují svůj účinek. Je bez alkoholu, syntetické parfemace, silikonů a syntetických barviv.




Krok 3:

Hydratace a ochranný bariérový krém

Na tento krok nezapomínejte, ani pokud máte mastnou pleť i ta totiž potřebuje hydratovat.




OD NÁS PRO VÁS

Denní krém Gold CREAM Velmi luxusní denní krém s plátky zlata. Jemná, svěží textura se lehce vstřebává a zanechává pokožku hladkou, hydratovanou a nádherně přirozeně rozjasněnou. Jemné plátky zlata dokonale přilnou na vaši pokožku a dodají ji krásný a svěží vzhled.


Teprve teď může následovat aplikace dekorativní kosmetiky.





 


Večer

Spoustu žen, které nepoužívají make-up, si myslí, že není potřeba pleť čistit, opět se jedná o velký omyl.

Večerní péče je téměř stejná, jako ta ranní. Přidáme samozřejmě důkladné odlíčení dekorativní kosmetiky a denní krémy nahradíme krémy nočními.



OD NÁS PRO VÁS

Noční krém Diamond CREAM Velmi luxusní noční krém s diamantovým prachem. Využije čas, kdy odpočíváte a spíte, rozzáří pokožku, zanechá ji sametově hebkou a vyživenou. Nádherný pocit z vlastní pokožky hned po probuzení je odměnou za péči, kterou sama sobě věnujete.





Možná si říkáte, že tento postup je dlouhý a zbytečný, ale věřte, že Vám tuto péči pleť vrátí.

Špatný postup v péči o pleť může působit na vzhled kůže tak, že Vám zbytečně přidá roky a navíc může při dlouhodobém používání nenávratně poškodit kůži.


Myslete na to!








www.kosmetikanimi.cz

























141 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page