top of page

Pozitivní účinky kolagenu a funkce v těle člověka


Význam kolagenu v lidském těle je obrovský: vždyť si jen připomeňme, že tvoří největší část bílkovin, až 30 procent. Navíc je to vývojově jeden z nejstarších stavebních prvků, který tvoří základ pohybového aparátu u savců. Pokud je kolagenu dostatek, tělo funguje  dobře  a projeví se to i navenek v podobě  benefitů  pro krásu. Největším problémem je to, že po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu a po 40. roce ho už netvoří téměř vůbec. Musíme mu proto k tvorbě dopomoci.


Co je kolagen


Kolagen je stavební bílkovina, která udržuje pružnost měkkých tkání, zejména chrupavek, svalů, šlach a kůže. Je zodpovědný i za pevnost a odolnost kostí a zubů. Je to molekula spojována s krásou právě pro její výjimečné schopnosti zachovat lidskému tělu mládí – ať už po stránce fyzické aktivity, nebo fyzického vzhledu.



Jak pomáhá kolagen? 


Pravidelným doplňováním kolagenu ve formě kvalitního výživového doplňku si dokážeme udržovat zdravou a elastickou kůži, zdravé vlasy a nehty, pohyblivé klouby bez bolestí a podpořit také celkovou regeneraci těla. Kolagen pomáhá také k zotavení těla po operaci nebo zraněních, protože může přispět k hojení ran a jizev.





Potvrzené účinky kolagenu


Pokud začnete tělu doplňovat kolagen v bioaktivní hydrolyzované formě, po určitém čase zaznamenáte tyto konkrétní změny:

  • Kolagen vrací pleti svěžest, pružnost a mladý vzhled

  • Zlepšuje kvalitu a růst vlasů, pomáhá zastavit vypadávání vlasů a posiluje je

  • Rovněž posiluje i kvalitu nehtů a podporuje jejich růst

  • Pomáhá udržovat zdravé klouby, posiluje strukturu chrupavky

  • Napomáhá regeneraci po zraněních a operačních zákrocích

  • Pomáhá udržovat zdraví zubů a dásní, může pomoci při léčbě onemocnění dásní

  • Pomáhá také rychlejšímu hojení ran a jizev na kůži

  • Působí jako pomocná prevence tvorby pigmentových skvrn a pomáhá také hojení jizviček po akné










52 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page