top of page

Dračí krev a její účinky

Aktualizováno: 24. 3. 2022

Dračinec dračí (Dracaena draco) je strom z čeledi chřestovitých. Je to endemit Kanárských ostrovů a Madeiry. Dračí krev u nás najdete jako Drags Imun.


Z poraněných dřevnatých částí stromu vytéká červenohnědá pryskyřice zvaná též „dračí krev“. Pryskyřice se používá v léčitelství. Dále je používána jako barvivo nebo jako složka laků, jenž se užívají k výrobě hudebních nástrojů. Lak z dračince byl použit i při výrobě houslí stradivárek.









Dračí krev dezinfikuje rány a to i otevřené, pomáhá jejich rychlejšímu hojení. Má velice výrazné antiseptické účinky.

Při řezných poraněních, škrábancích a dalších kožních problémech lze Dračí krev aplikovat přímo na postižené místo. Na rány a hnisavá místa je vhodnější použít Dračí krev v prášku.


Blahodárně působí při ekzémech, či při oparech.

Můžete ho zkusit použít i na bradavice. Náplastí nasáklou tinkturou přelepte bradavici a nechte plně vstřebat. Opakujte 1 - 3 dny. Bradavice by se po této kúře měla sama vyloupnout.


Poradí si i s bodnutím hmyzem.

Jelikož působí jako účinné analgetikum (úleva od bolesti), ovlivňuje alergické reakce a má silné antivirotické účinky, můžete ji aplikovat ihned po bodnutí hmyzem přímo na místo vpichu. Je jedno, zda se jedná o vosu, včelu, komára, klíště i jiný druh hmyzu, třeba i trošku exotického původu. Neutralizuje v podstatě okamžitě spolehlivě účinky jedu. Po zranění je současně s vnějším ošetřením - potíráním postiženého místa, vhodné nasadit k vnitřnímu užívání tinkturu z Dračí krve, a to alespoň po dobu tří dnů.



Tato pryskyřice má rovněž silný antimikrobiální vliv, takže velice dobře eliminuje jakékoli původce infekce.

Používá se k:

  • výplachu úst

  • ke kloktání při angíně, zánětech mandlí a aftách

  • omezení vzniku bolesti

  • brzdí růst patogenních bakterií v ústech

  • snižuje možnost vzniku parodontózy

  • ulevuje při chřipce

Můžete též nakapat pár kapek Dračí krve na vatovou tyčinku a potírat postižené místo v ústech, včetně mandlí.



DRAČÍ KREV ULEVÍ I CHRONICKY NEMOCNÝM

Tato skvělá a hojivá pryskyřice pomáhá ulevit při žaludečních vředech a zažívacích obtížích jako je nadýmání či střevní problémy.

Taktéž lidé trápení:

  • Crohnovou chorobou (chronické zánětlivé onemocnění trávicí trubice)

  • Hemoroidy (zánět žil konečníku)

  • Revmatismem (autoimunitní onemocnění kloubů).

Její užívání omezuje riziko vzniku nádorového onemocnění žaludku a střev. Dračí krev má tedy antimikrobiální, antibakteriální, antimykotické a antivirové účinky.



HERPES A DRAČÍ KREV

Zejména je prokázán vynikající účinek při herpesvirech. Ty zůstávají v organismu po dlouhou dobu (většina z nás se jím nakazí v dětství a prodělá plané neštovice) a aktivují se při zvýšené námaze a stresu. Vliv má i ultrafialové záření, nadměrné slunění, zvýšená teplota, menstruace či doba pooperační. Nejčastěji k tomu dochází u lidí se sníženou imunitou. Viry typu herpes simplex, mezi které se počítá i "obyčejný" opar na rtu, patří mezi nejčastější virové infekce u člověka. Jako další je známý například pásový opar nebo opar na genitáliích. Jsou doprovázeny změnami na sliznicích a kůži a projevují se tvorbou puchýřků. Z místa vzniklé infekce se prostřednictvím lymfy šíří do uzlin, nervového systému, nervových ganglií (uzlin tvořených shlukem nervových buněk) a orgánů. Pokud už cítíte takové to pálení na rtu a máte zkušenost s tím, že se hlásí opar, nasaďte ihned léčbu Dračí krví. Můžete opar potírat a tinkturu užívat vnitřně. Co se týče vnitřního užívání, doporučuji Dračí krev brát po dobu tří týdnů a pak si dát jeden týden pauzu.


DRAČÍ SÍLA

Latex je využíván i v onkologii, gynekologii - například k antiseptickým vaginálním koupelím při výtocích, zánětech pochvy, plísních a svědění. Má také regenerační účinek na toxiny a infekcí poškozenou jaterní tkáň. U diabetiků napomáhá snižování hladiny cukru v krvi. Představte si, že lze Dračí krev využít i pokud míváte lupy a svědivou vlasovou pokožku, nebo jako jemné vlasové tužidlo z přírody. Latex má rovněž silné antioxidační účinky, chrání před nebezpečnými volnými radikály a naši DNA ochraňuje před poškozením.




zdroj: wikipedie, biooo

4 661 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page